Donateurs zijn van harte welkom.
Als donateur steunt u de stichting bij het behoud en de instandhouding van het stoomgemaal in Winschoten.

Voor minimaal € 15,– per jaar bent u al donateur.

Wilt u donateur worden? Stuur dan een email voorzien van uw naam en adresgegevens en telefoonnummer naar museumstoomgemaal@hotmail.com

Ook kan u er voor kiezen om ons periodiek te schenken, we zijn een ANBI. Met een periodieke schenking legt u vast dat u minimaal 5 jaar achter elkaar een vast bedrag geeft. Daarmee worden uw jaarlijkse schenkingen volledig aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Door het belastingvoordeel kunt u méér doen voor het stoomgemaal, zonder dat het u meer kost.

Indien u een bedrag rechtstreeks overmaakt naar onze bankrekening is dat natuurlijk bijzonder welkom, wij beschikken dan niet over uw adresgegevens.

  • Stichting Tot Behoud van Groninger Stoomwerktuigen.

  • Rek. Nr : NL 63 RABO 0351 7509 91

  • KVK 41014536

  • BTW nr. NL 0060.17.010.B01

Onze organisatie is gezond, maar we werken met historisch materiaal. Onderhoud aan de installaties en het gebouw (Rijksmonument) vraagt speciale aandacht en dus vaak veel geld.

Activiteiten om meer aandacht van het publiek te krijgen en daarmee hopelijk meer bezoekers te trekken, vragen vaak forse investeringen.

U begrijpt het en u wist het natuurlijk al, ook bij ons is altijd een tekort aan middelen.

Uw historisch besef of warme gevoel voor techniek willen wij graag verzilveren.

Voor donateurs van culturele ANBI’s geldt een extra giftenaftrek. Hierdoor worden giften aan culturele ANBI’s gestimuleerd.