Beste bezoeker,

Het kabinet heeft de nodige maatregelen getroffen m.b.t. de coronacrisis.

Ook voor ons geldt dat de veiligheid en gezondheid van de vrijwilligers en bezoekers voorop staat.

Het museum is daarom tot nader bericht gesloten.

Bezoek alleen op afspraak.

 

Het bestuur

Zaterdag 26 mei 2018 hebben we bezoek gehad van een motorclub uit Hannover. Nadat ze ons museum hadden bewonderd gingen ze weer verder om onze mooie provincie te bewonderen.

Persbericht

Met veel enthousiasme hebben we een poging gedaan om eind september een herfstfair op het terrein van het stoomgemaal te organiseren.

Het streven is, zoals altijd, er op gericht op om u als bezoeker iets leuks te bieden.

Met de kwaliteit van de ingeschreven standhouders was niets mis, het aantal was helaas te gering.

Vandaar dat wij hebben besloten om de herfstfair voor dit jaar af te blazen.   

Vrijdag 24 maart was er een vrijwilligersbijeenkomst van de Nederlandse Gemalenstichting (NGS). De dag begon voor ons vanuit Winschoten om 7.30 uur bij het  Stoomgemaal. Om +/- 9.30 uur arriveerden we bij het Putter Stoomgemaal in Putten.  

Hier werden we ontvangen met koffie en een lekkernij. Na wat kennisgemaakt te hebben met medevrijwilligers uit alle hoeken van het land, kregen we een speech van de voorzitter en de secretaris van de Gemalenstichting. Na het bezichtigen van dit prachtige gemaal gingen we verder naar Nijkerk. Hier arriveerden we bij het Stoomgemaal Arkemheen.

Ook dit is een prachtig gemaal in een wonderschone omgeving.

Na het nuttigen van de heerlijke lunch en het aanschouwen van dit mooie stuk techniek gingen we op pad naar Bunschoten-Spakenburg  om de nieuwe waterkering te bekijken.  Tijdens de rondleiding door dit mooie plaatsje kregen we info over de verbouwingen en de waterkering die automatisch omhoog komt bij hoog water.

 

 

 

Voor ons was het nog een behoorlijke rit naar huis. Het was de moeite waard en we kijken uit naar de volgende vrijwilligers-dag die georganiseerd wordt. 

 

Facebook